Izvor:
20.11.2017 u 21:24
0

PRE PAR DANA JE PRODATA ZA VRTOGLAVU SUMU NOVCA: Sada se vlasnik pita da li je slika prava!

Slika Leonarda da Vinčija "Hrist Spasitelj" u aukcijskoj kući Kristi prodata je za rekordnih 450 miliona dolara.

Ipak, ono što se mnogi pitaju jeste da li je kupac znao da se godinama već sumnja da li je slika uopšte prava! Slika je tokom godina promenila više vlasnika i prošla strašne promene.

Prvi put je zavedena u vlasništvu kralja Čarlsa I, da bi uskoro nestala sa njegovog dvora. Ponovo se pojavila u 20. veku u jednoj bogataškoj kući. Zatim je ponovo prodata 1958. godine. Tada je opet nestala, i tek nedavno su je trgovci antivitetima otkupili za 10 miliona.

Kada su je kupili, oni su pozvali ugledne restauratore da povrate sjaj ovog remek-dela, jer je grubim prepravkama bila oštećena.

Stručnjaci su se tada složili da je reč o orginalu, iako su mnogi i dalje sumnjičavi.

Espreso
Foto:Twitter/BloodOfJupiter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter