Izvor:
21.11.2017 u 16:36
0

PUTIN SE KONSULTUJE SA TRAMPOM: U borbi protiv tereorizma mora da postoji moćan plan!

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovaraće telefonom sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i pojedinim bliskoistočnim liderima.
Putin je rekao da su za planirane konsultacije sa američkim predsednikom Donaladom Trumpom, a potom i sa liderima bliskoistočng regiona.

Predsednik Rusije je ponovio da će se sastati sa predsednicima Turske i Irana Redžepom Tajiipom Erdoganom i Hasanom Rohanijem u Sočiju.

– Osim imenovanih partnera, kao što znate, mi aktivno radimo i sa drugim zemljama: Irakom, SAD, Egiptom, Saudijskom Arabijom i Jordanom. Stalno smo u kontaktu sa ovim partnerima – rekao je Putin.

U međuvremenu, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da će u narednih nekoliko dana nastaviti kontakte sa liderima Stejt departmanta sa kojima će razgovarati o situaciji u Siriji.

Ruski predsednik Vladimir Putin ugostio je u Sočiju sirijskog kolegu Bašara al Asada, a dvojica lidera su se saglasili da fokus sirijskog sukoba prelazi sa vojnih operacija u potragu za političkim rešenjem. Asadova poseta trajala četiri sata.

Putin je, rekao sirijskom predsedniku da je želeo sa njim da se sastane pre sastanka u Sočiju koji bi trebalo da bude održan sutra sa liderima Turske i Irana. On je kazao da će o sastanku sa Asadom izvestiti i američkog predsednika Donalda Trampa i lidere Srednjeg istoka, među kojima je i katarski emir Tamim bin Hamad al Tani.

– Ispred nas će biti dug put da pređemo pre nego što uspemo u potpunosti da pobedimo teroriste. Ali sve dok zajedno radimo u borbi protiv terorizma u Siriji, ova vojna operacija zaista završava tu misiju. Smatram da je sada najvažnije preći na politička pitanja i sa zadovoljstvom primećujem vašu spremnost da radite sa svima onima koji žele mir i rešenje sukoba – istakao je Putin.

Tanjug
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter