Izvor:
22.11.2017 u 03:29
0

TAJNA U DOKUMENTIMA: FBI agent otkriva poruku koju je dobio na dan ubistva Kenedija!

Džek Rubi je možda znao da će Li Harvi Osvald da ubije američkog predsednika Džona Kenedija, otkrivaju nedavno objavljena dokumenta Federalnog istražnog biroa (FBI).

Kako piše "Indepedent", Rubi, koji je dva dana nakon Kenedijevog ubistva pucao i smrtno ranio Osvalda, neposredno pred atentat na predsednika je jednom izvoru FBI nagovestio da će se desiti nešto veoma važno.

Rubi je tom izvoru rekao da "gleda vatromet" nekoliko sati pre nego što je Kenedi ubijen u Dalasu.

Iako je predsednik ubijen 22. novembra 1963. godine, interakcija između Rubija i izvora FBI, koji je kasnije identifikovan kao Bob Vonderslajs, nije zvanično zavedena u spisima FBI do marta 1977.

Izvor je rekao da ga je ujutro na dan ubistva Rubi kontaktirao i pitao "da li bi želeo da gleda vatromet" – piše u dokumentima FBI.

Rubi i Vonderslajs su se u trenutku pucnjave nalazili blizu zgrade sa čijeg je šestog sprata Osvald pucao.

Odmah nakon pucnjave, Rubi je otišao i uputio se ka oblasti zgrade gde se nalazi redakcija Dalas Morning Njuz, ne rekavši više ništa – navodi se u dokumentima.

Vonderslajs je rekao FBI da je nakon što je Rubi uhapšen zbog ubistva Osvalda, i on uhapšen zbog nekih nevezanih optužnica, pa se sa Rubijem bolje upoznao u zatvoru.

Američki predsednik Donald Tramp je naredio objavljivanje više hiljada dokumenata u vezi sa ubistvom Kenedija i oni se u serijama objavljuju na sajtu Nacionalne arhive.

On se složio i da se stotine drugih dokumenata još uvek ne objave, jer su "osetljive prirode" i bezbednosne službe će ih narednih meseci pregledati pre nego što ugledaju svetlost dana.

Mnogi objavljeni dokumenti su bacili novo svetlo na događaje koji su povezani sa ubistvom Džona Kenedija.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter