Izvor:
13.12.2017 u 16:34
0

DECA NISU ODUŠEVLJENA: Francuska zabranjuje mobilne telefone u školama!

Francuska će od sledeće godine zabraniti osnovcima i srednjoškolcima korišćenje mobilnih telefona u školi, najavio je francuski ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanker. Zabrana će, kako je najavljeno, stupiti na snagu 3. septembra 2018. godine.

Blanker je precizirao da će učenici moći da donesu mobilne telefone u školu, ali da će morati da ih drže u ormarićima. On je dodao da telefoni mogu biti učenicima dostupni u slučaju hitnih situacija ili u "nastavne svrhe". Iz francuskog sindikata nastavnika ukazuju da će "biti izuzetno teško" primeniti takvu meru.

– Nastavnik nema pravo da pretresa učenike, niti da im oduzme telefon, pošto se to ne tretira opasnim predmetom – kazala je Valeri Sipahimalani iz sindikata.

Tokom predizborne kampanje, Emanuel Makron je obećao a će sprovesti zabranu korišćenja mobilnih telefona u školi. Blanker je za ovu meru rekao da predstavlja "poruku o javnom zdravlju za porodice".

– Dobro je da deca ne budu često, ili uopšte, ispred ekrana pre nego što navrše sedam godina – rekao je on.

Učenici, međutim, nisu ovu ideju prihvatili sa oduševljenjem.

– Ne razumem kako će zabrana da funkcioniše. Ko će da uzima mobilne telefone, gde će da ih stave, kako ćemo ih dobiti nazad? – rekao je 13-godišnji učenik iz jedne škole u centru Pariza.

U mnogim engleskim školama deci se brani da koriste telefone na časovima, ali da ih mogu koristiti za vreme odmora.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter