Izvor:
10.07.2016 u 20:42
0

OHRABRUJUĆE: ISLAMSKA DRŽAVA izgubila četvrtinu svoje teritorije!

Islamska država (IS) izgubila je četvrtinu svojih teritorija u Iraku i Siriji u poslednjih 18 meseci, što odgovara po veličini području Irske, objavila je danas organizacija Information Handling Services (IHS), prenosi Rojters.

IHS navodi da će IS verovatno u idućem razdoblju pojačati napade na civile. Teritorija pod kontrolom islamista smanjila se od januara 2015. kada su proglasili kalifat sa 90.800 na 68.300 kvadratnih kilometara.

To je dovelo do jačanja napada na civilne ciljeve na Bliskom istoku i u Evropi, koji će se verojatno intenzivirati, navodi IHS, kompanija sa sedištem u američkoj državi Kolorado koja pruža informacije o globalnoj politici i bezbednosti.

Zvaničnik IHS Kolumb Strek kaže da kako se IS smanjuje, postaje jasno da državni projekt slabi i da se ta grupa fokusira na pobunu.

On je dodao da je rezultat toga da se očekuje porast masovnih napada i sabotaža ekonomske infrastrukture širom Iraka i Sirije, kao i Evrope.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/SkyNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter