Izvor:
31.12.2017 u 00:48
0

Ekstremna hladnoća neće sprečiti okupljanje Njujorčana!

Ekstremna hladnoća neće sprečiti Njujorčane da se okupe u novogodišnjoj noći na Tajms skveru i u ponoć prisustvuju tradicionalnom spuštanju lopte.

Ekstremno hladno vreme dovelo je do otkazivanja mnogih događaja na severoistoku SAD ali nije i u Njujorku, gde će ljudi krenuti da se okupljaju devet sati pre spuštanja čuvene lopte, prenela je agencija AP.

Najhladnija novogodišnja noć na Tajms skveru bila je 1917. godine, kada se živa na termometru spustila u ponoć na minus 17 stepeni Celzijusovih.

Ove godine, meteorolozi predviđaju minus 11 stepeni Celzijusovih sa hladnim vetrom oko nule, što je na nivou druge najhladnije noći, iz 1962. godine.

Gradski i državni zdravstveni zvaničnici savetovali su ljude da se obuku slojevito, da pokriju sve delove tela, da stave kape, šalove i rukavice i preporuka je da se ne pije alkohol jer tako telo brže gubi toplotu.

Širom SAD, osim jugozapadnih država, ova novogodišnja noć biće hladnija nego obično.

U američkoj saveznoj državi Masačusets pronađene su mrtve ajkule na obali zaliva Kejp kod, a organizacija koja se bavi očuvanjem populacije atlantske bele ajkule saopštila je da su dve uginule ajkule repke nađene u sredu nakon što su "verovatno tu zalutale zbog šoka izazvanog hladnoćom".

U mestu Internešenel fols u Minesoti, koje u SAD zovu "Nacionalnim zamrzivačem" u sredu ujutru bilo je oko minus 38 stepeni Celzijusa, dok je sledećeg dana u Votertaunu u saveznoj državi Njujork zabeleženo minus 35,5 stepeni Celzijusa, a prethodni ledeni rekord tu je bio za pet stepeni manje.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter