Izvor:
13.01.2018 u 23:08
0

PRED ODLAZAK PAPA FRANJE U PERU: Oštećena statua Isusa Hrista!

Ogromna statua Isusa Hrista u Limi zapaljena je i znatno oštećena, nekoliko dana uoči posete pape Franje toj južnoameričkog državi. Skoro cela pozadina statue je ugljenisana.

Vatrogasna služba u prestonici Perua saopštila je da se uzrok tog incidenta još uvek istražuje.

Statua je replika čuvenog Hrista Spasitelja u Rio de Žaneiru i donacija je brazilske kompanije Odebrećt, koja se nasla u centru najvećeg skandala u Latinskoj Americi u koji je i nekoliko istaknutih peruanskih poličara bilo umešano.

Nekoliko crkvi u Čileu je napadnuto i oštećeno uoči papine posete iduće sedmice.

Tri crkve u Santijagu su oštećene molotovljevim koktelima. Na mestima napada su ostavljene poruke da će sledeći napad biti na papu. Vatikan se o tim incidentima još nije oglasio.

Papa Franja u ponedeljak šesti put od kada je na čelu Rimokatoličke crkve putuje u Latinsku Ameriku.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter