Izvor:
11.02.2018 u 23:26
0

ZAVRŠENA ISTORIJSKA POSETA: Sestra severnokorejskog lidera Kim Jo-džonga završila je posetu Južnoj Koreji!

Sestra severnokorejskog lidera Kim Jo-džong završila je danas s delegacijom svoje zemlje posetu Južnoj Koreji, gde je prisustvovala otvaranju Zimskih olimpijskih igara i razgovarala s predsednikom Mun Džae-inom.

Ona je juče prenela Munu poziv svog brata Kim Džong-una na samit u Pjongjangu u cilju okončanja sedamdesetogodišnjeg neprijateljstva dve zemlje.

Kim Jo-džong i drugi severnokorejski zvaničnici odleteli su za Pjongjang privatnim avionom Kim Džong-una.

Ona je u petak stigla u Južnu Koreju na svečano otvaranje Zimskih olimpijskih igara, kao prva osoba vladajuće severnokorejske dinastije koja je došla na južni deo ostrva još od kraja Korejskog rata 1953. godine.

Kim Jo-džong, koja je sve značajnija ličnost u vladi njenog brata, rekla je juče da je Kim Džong-un spreman da se sastane s predsednikom Južne Koreje "što je pre moguće"

Izvor: Kurir
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter