Izvor:
12.02.2018 u 02:38
0

ANGELA MERKEL: Sigurno je da smo kao CDU platili cenu za stabilnu vladu!

Nemačka kancelarka Angela Merkel opravdavala je danas "bolne" ustupke socijaldemokratama zarad formiranja koalicione vlade, odbacivši spekulacije da su kritike iz redova njenih konzervativaca znak da joj autoritet slabi.

"Sigurno je da smo kao CDU platili cenu za stabilnu vladu".

Dodala je da je naročito "bolno" bilo pitanje ministarstva finansija koje je po koalicionom dogovoru pripalo socijaldemokratama.

Ipak, kako je objasnila, neuspeh pregovora o velikoj koaliciji zbog ministarstava ne bi bilo odgovorno ponašanje.

Upitana da li planira da izabere naslednika koji će voditi konzervativce na sledećim izborma, Merkel je rekla da želi da mlađa generacija demohrišćana popuni ministarska mesta u novoj koalicionoj vladi sa SPD.
Ona je najavila da će imena šest ministara iz redova CDU biti poznata do Kongresa 26. februara na kojem će delegati stranke odlučivati o koalicionom sporazumu.

U slučaju da SPD potvrdi koalicioni sporazum Merkel će biti kancelar do 2021.

"Spadam u ljude koji drže obećanja", rekla je ona dodajući međutim da, ako SPD odbije dogovor, onda ne isključuje mogućnost novih izbora.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/NDL Editor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter