Izvor:
16.02.2018 u 01:50
0

PREDSEDNIK SAD TRAMP: Narod je „udružen poput jedne velike američke porodice“, nakon što je 17 osoba ubijeno u pucnjavi u srednjoj školi na Floridi!

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da nijedno dete ne bi trebalo da ide u školu strahujući za svoj život i ocenio da je narod "udružen poput jedne velike američke porodice", nakon što je 17 osoba ubijeno u pucnjavi u srednjoj školi na Floridi.

Obraćajući se naciji iz Bele kuće, Tramp je rekao da želi da se direktno obrati američkoj deci, te im je poručio da nikad nisu sami i da nikad neće biti.

Tramp je najavio da će otputovati u Floridu kako bi se sastao sa porodicama žrtava, ispitao kako bolje obezbediti škole i "pozabaviti se teškim pitanjem mentalnog zdravlja".

Predsednik je rekao da će obići Parkland, mesto gde je u sredu ubijeno 17 osoba.

On nije pomenuo oružje niti kontrolu oružja.

Predsednik je pozvao Amerikance da na mržnju odgovore na ljubavlju, a na okrutnost ljubaznošću.

Tramp je ranije na Tviteru napadača s Floride okarakterisao kao

"mentalno poremećenu" osobu kakvu uvek treba prijaviti vlastima.

"Bilo je tako puno znakova da je napadač sa Floride bio mentalno poremećen, čak je bio izbačen iz škole zbog lošeg i nenormalnog ponašanja. Komšije i školski poznanici su znali da je bio veoma problematičan. Uvek se takvi ispadi moraju prijavljivati vlastima, iznova i iznova", poručio je Tramp na Tviteru.

Američki predsednik je prethodno uputio saučešće porodicama žrtava pucnjave u školi na Floridi u kojoj je ubijeno najmanje 17, a ranjeno desetak osoba.

"Nijedno dete, nijedan učitelj ili bilo ko drugi nikada ne bi trebalo da se ikada oseti nebezbedno u nekoj američkoj školi", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Kako prenosi, zvaničnici su naveli da je napadač legalno kupio oružje kojim je izvršio napad.

Policija je ranije saopštila da je uhapsila napadača identifikovanog kao Nikolasa Kruza (19), bivšeg učenika te škole.

Ovo je verovatno 18. pucnjava u školi u SAD ove godine, a 291. od 2013. godine.

Na snimcima, koje su objavili američki mediji, vide se stotine učenika kako panično beže dok policija traga za napadačem.

Do pucnjave je došlo u školi u gradu Parklend, oko 72 kilometara severno od Majamija koju pohađa više od 3.000 đaka.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/New York Daily News‏Verified account, youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter