Izvor:
17.02.2018 u 04:14
0

Zaharova: Tvrdnje SAD o mešanju Rusa u izbore – apsurdne!

Tvrdnje SAD da su se ruski državljani mešali u američke izbore su apsurdne, ocenila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Američko federalno tužilaštvo prethodno je danas saopštilo da je podiglo optužnice protiv 13 Rusa i tri ruska entiteta zbog mešanja u predsedničke izbore u SAD 2016.

"13 ljudi se mešalo u američke izbore?! 13 protiv budžeta od više milijardi obaveštajnih službi? Protiv obaveštajaca i kontraobaveštajaca, protiv najnovijih događaja i tehnologija? Apsurdno? Da", navela je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku, prenosi Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prethodno je rekao da još nije upoznat sa optužnicama koje su SAD podigle protiv ruskih državljana zbog njihove navodne umešanosti u američke izbore.

"Još se nismo upoznali (sa optužnicama)", naveo je Peskov u odgovoru na zahtev Rojtersa za komentar.

Optužnice koje je podigla kancelarija specijalnog tužioca Roberta Malera navode da su ruski državljani koristili lažne objave na socijalnim mrežama kao i oglase koje su prevarom kupovali u ime Amerikanaca kako bi uticali na javno mnjenje tokom predizborne trke između Donalda Trampa i demokratskog kandidata Hilari Klinton, navodi AP.

Ove optužnice su do sada najdirektnije tvrdnje o ilegalnom ruskom mešanju u izbore.

One su rezultat Malerove istrage o ruskoj umešanosti u američke izbore, navodi AP.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter