Izvor:
19.02.2018 u 19:37
0

KURC SUTRA U SOFIJI SA BORISOVIM: Pored ostalih jedna od glavnih tema Bregzit!

U okviru priprema za predsedavanje EU austrijski kancelar Sebastijan Kurc otputovaće sutra u posetu Bugarskoj, gde će se sastati sa svojim kolegom Bojkom Borisovim.

Glavna tema razgovora biće predsedavanje Austrije EU u drugoj polovini ove godine, koje zvaničan Beč preuzima od Bugarske. Austrija je najavila da će migracija, pregovori o višegodišnjem finansijskom okviru EU, kao i Bregzit biti glavne tema sa kojima će se baviti predsedavajući od 1.jula.

Takođe jedan od prioriteta na agendi Austrije biće i evropska perspektiva za zemlje Zapadnog Balkana, što je u fokusu aktuelnog predsedavajućeg Bugarske. Za maj Bugarska planira da organizuje neformalni samit EU-Zapadni Balkan u Sofiji. Kurc će u Sofiju otputovati, kako je najavljeno u Beču, zajedno sa privrednom delegacijom.

Austrija je u Bugarskoj drugi strani investitor, sa trgovinskom razmenom od oko četiri milijarde evra, kao i 350 austrijskih preduzeća koja rade u toj zemlji.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter