Izvor:
24.02.2018 u 14:02
0

Napad bombaš-samoubice u diplomatskoj četvrti u Kabulu!

Bombaš-samoubica ubio je danas jednu osobu, a ranio šestoro ljudi u napadu u diplomatskoj četvrti u avganistanskoj prestonici, Kabulu, izjavio je avganistanski zvaničnik, napomenuvši da bi broj ubijenih mogao i da raste.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš rekao je da se napad dogodio u četvrti Šaš Darak, u blizini sedišta NATO i Ambasade SAD, prenosi AP.

Za sada, niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su i talibani i Islamska država ranije izvodili takve napade u Kabulu, navodi američka agencija.

U međuvremenu, drugi avganistanski zvaničnik rekao je da su najmanje tri pripadnika bezbednosnog osoblja ubijena u odvojenim samoublačkim bombaškim napadima u južnoj provinciji Helmand.

Portparol provincijskog guvernera Omar Zvak rekao je da su u napadu automobilom-bombom ubijena dva vojnika, a jedan je ranjen.

Avganistanski vojnici su prethodno pucali u to vozilo, ali je ono ipak uspelo da dođe do ulaza u vojnu bazu u distriktu Nad Ali.

U drugom samoubilačkom bombaškom napadu, kod druge vojne baze u glavnom gradu Helmanda, Laškar Gahu, ubijen je jedan pripadnik bezbednosnog osoblja, a sedam civila je ranjeno, rekao je Zvak.

Za oba napada u Helmandu odgovornost je preuzeo portparol talibana.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter