Izvor:
16.03.2018 u 14:05
0

PLJUŠTE OTKAZI: Tramp nastavlja čistku u Beloj kući! Evo koga sad smenjuje!

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da smeni savetnika za nacionalnu bezbednost Bele kuće Herberta Rejmonda Mekmastera, pošto je početkom nedelje dao otkaz državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu.

Vašington post, pozivajući se na pet osoba upućenih u Trampove planove, "aktivno razgovara o potencijalnoj zameni za H. R. Mekmastera i sprema se dodatno uzdrma najviše krugove sopstvene administracije".

Prema tvrdnjama tog lista, na Trampovom spisku za smenu su i bivši ambasador SAD u UN Džon Bolton i šef Veća za nacionalnu bezbednost Kit Kelog.

– Veoma sam blizu onoga što želim da postignem u kabinetu, – napisao je Tramp nedugo nakon što je Tilersona zamenio dotadašnjim šefom CIA Majkom Pompeom.

Kako se tvrdi, Tramp neće naglo smeniti Mekmastera, da ga ne bi ponizio u javnosti, već polako i temeljno priprema njegovu smenu.

Navodi se da je po Trampovom mišljenju Mekmaster, general sa tri zvezdice, previše krut i izveštaji koje podnosi predugački za slušanje.

Bela kuća za sada nije reagovala na ove tvrdnje.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/FloridaforHRC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter