parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MERKEL: EU mora imati zajedničku politiku prema Rusiji i Kini!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da Evropska unija mora da ima zajedničku politiku prema Rusiji i Kini.

Merkel je, na zajedničkoj konferenciji za novinare s poljskim premijerom Mateušom Moravjeckim u Varšavi, rekla i da je budućnost cele EU važna za njenu vladu, a ne samo budućnost evrozone ili određenih grupa zemalja, prenosi Rojters.

Nemačka kancelarka je ranije danas poželela uspeh ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u obavljanju novog mandata na toj funkciji i pozvala na dijalog između dve države kako bi se pronašla "održiva rešenja" za globalne izazove. 

"Sada je važnije nego ikad da nastavimo dijalog i unapređujemo odnose između naših zemalja i ljudi. Na osnovu toga, trebalo bi da nastojimo da konstruktivno rešavamo bilateralne i međunarodne izazove i pronađemo održiva rešenja", poručila je Merkel Putinu, navodi se u saopštenju nemačke vlade.

Nemačka kancelarka Angela Merkel poželela je ranije danas uspeh ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u obavljanju novog mandata na toj funkciji i pozvala na dijalog između dve države kako bi se pronašla "održiva rešenja" za globalne izazove. 

"Sada je važnije nego ikad da nastavimo dijalog i unapređujemo odnose između naših zemalja i ljudi. Na osnovu toga, trebalo bi da nastojimo da konstruktivno rešavamo bilateralne i međunarodne izazove i pronađemo održiva rešenja", poručila je Merkel Putinu, navodi se u saopštenju nemačke vlade, a prenosi Rojters.

 

tanjug.rs
Foto: Twitter/CRI Türkçe, Twitter/rs_sputnik

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost