Izvor:
21.03.2018 u 13:34
0

TRAGEDIJA U VELIKOJ BRITANIJI: U padu aviona britanske akro-grupe jedna osoba poginula!

Avion akrobatske grupe britanskog ratnog vazduhoplovstva "Crvene strele" srušio se u utorak u blizini baze "Veli" u Velsu, a tom prlikom poginuo je inženjer dok je pilot povređen.

Britansko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se radi o avionu tipa "jastreb".

Kapetan akro-grupe rekao je da je u ovoj tragičnoj nesreći poginuo inženjer grupe "Crvene strele" a da je pilot hospitalizovan.

Ranije je BBC javio da su se u avionu nalazila dva člana posade, koji su, prema navodima svedoka, uspeli da se katapultiraju iz letelice.

Portparol Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF) rekao je da se incident istražuje.

Kako se pretpostavlja, avion se vraćao u svoju matičnu bazu iz "Velija", koja se koristi za obuku pilota i letačkog osoblja, gde se vrši obuka za planinske i pomorske operacije.

Akrobatska grupa "Crvene strele" su najčuvenija akro-grupa Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva, koja izvodi akrobacije u avionima tipa "jastreb".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter