Izvor:
22.03.2018 u 00:15
0

BORIS DŽONSON: Putin pravi probleme gde god stigne i misli da to Rusiju čini jakom!

Boris Džonson, ministar spoljnih poslova Velike Britanije, rekao je pred Komitetom za instrane poslove da je tajming napada na Sergeja Skripalja u Salsburiju povezan sa nedavno okončanim predsedničkim izborima u Rusiji.

Džonson je istakao da je ubeđen u umešanost Rusije što se tiče trovanja dvostrukog agenta Sergeja Skripalja. On smatra da je poruka koju je Rusija tim napadom želela da pošalje da "niko ne može da pobegne dugoj ruci ruske osvete." Džonson je dodao da je A-234 nervni agens poznat kao "novičok" svojevrsan potpis Rusije koji ta država koristi još od vremena kad je razvijen u Sovjetskom savezu. On je pred Komitetom zakonodavaca Inostranih poslova izneo mišljenje o povezanosti samog napada i ruskih predsedničkih izbora.

– Kao što je karakteristično za nedemokratske figure, kad god se nađu pred izborima ili su u kritičnom političkom trenutku, potreban im je imaginarni neprijatelj kako bi podstakli ideju zajedništva – ističe britanski ministar spoljnih poslova.

Ipak, Džonson smatra da napad na teritoriji Velike Britanije nije usmeren protiv nje same, niti protiv Evrope, već je demonstracija moći za "domaću rusku publiku".

– Mislim da Vladimir Putin želi da pravi probleme gde god može. Njegovi sipatizeri smatraju to odrazom moći i poniženja protivnika što Rusiju u njihovim očima čini jačom – zaključuje Džonson.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter