Izvor:
23.03.2018 u 18:43
0

Teroristički napad u Francuskoj: Ima mrtvih i ranjenih, napadač pripadnik ISIS-a!

Novi terorističi napad u Francuskoj. Muškarac naoružan upao u supermarket na jugu Francuske, pucao i uzeo taoce, uzvikujući parole Islamske države.

Britanskom Independentu je potvrđeno da su ubijene dve osobe, a AP navodi da im je policija saopštila i da je dvocifren broj osoba povređen.

Drama se dešava u gradu Karkasonu na jugu Francuske. Francuski istražitelji su potvrdili da se napad tretira kao teroristički i da je napadač uzviknuo da pripada Islamskoj državi.

Mediji su preneli i da je napadač "uzvikivao parole specifične za simpatizere islamističke paravojne formacije Islamska država".

Istragu je odmah preuzela francuska protivteroristička jedinica.

Napadač je u međuvremenu oslobodio taoce, a u supermarketu je ostao zabarikadiran on i jedan policajac. Situacija još uvek nije pod kontrolom, kazali su lokalni policijski zvaničnici.

Francuski premijer je izjavio da je talačka kriza na jugu zemlje veoma ozbiljna, a na lice mesta odmah se uputio ministar spoljnih poslova Francuske.

Mediji kažu i da je prethodno u gradiću Trebu jedan naoružani napadač ranio jednog policajca i pobegao. Za sada se ne zna da li su ta dva incidenta povezana.

happytv.rs
Foto: Twitter/EUwatch

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter