Izvor:
01.08.2016 u 14:42
0

NEMCI SE NAORUŽAVAJU: Povećana prodaja sredstava za SAMOODBRANU!

Broj prodatih gasnih pištolja i sprejeva za samoodbranu u Nemačkoj je u prvoj polovini 2016. naglo porastao, piše danas "Dojče vele" i dodaje da građani Nemačke očigledno posle događaja u novogodišnjoj noći strahuju za svoju sigurnost.

Navodi se da je u prvoj polovini 2016. broj izdanih takozvanih malih dozvola za oružje, koje su potrebne za nošenje sredstava za samoodbranu poput gasnih pištolja i sprejeva za samoodbranu, porastao je za 49 posto u poređenju s istim razdobljem prošle godine.

Kako piše "Velt am Zontag" pozivajući se na informacije nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova, do 30. juna ove godine izdato je 402.000 "malih dozvola" za nošenje oružja. U istom razdoblju 2015. je izdato svega 269.899 dozvola.

Predsednik Sindikata policajaca Rajner Vend ovakav trend smatra potpuno očekivanim.

Građani strahuju od terorizma i kriminala. I ne daju se razuveriti statistikama i uveravanjima da opasnost nije porasla. Oni žele makar da imaju osećaj da sami nešto čine za svoju sigurnost kada je već država zakazala – kaže Vend.

Posebno nagli porast prodaje sredstava za samoodbranu zabeležen je u prvim mesecima ove godine upravo u Kelnu i susednom Leverkuzenu što se povezuje s izgredima u novogodišnjoj noći u Kelnu. Takozvana mala dozvola za nošenje oružja, koja važi za gasne pištolje i sprejeve sa suzavcem ili biberom, uvedena je 2002. nakon masakra u nekoliko nemačkih škola.

Poslanica stranke Zelenih u Bundestagu Irene Mihalić zatražila je pooštrenje zakona o prodaji sredstava za samoobranu. Naime za samu kupovinu sredstva nije potrebna nikakva dozvola nego samo za nošenje u javnosti. Mihalić, koja je i sama nekad bila policajka, traži da se i kupovina uslovi dozvolom. Političarka hrvatskog porekla založila se i za stroži odnos prema takozvanom dekorativnom oružju. Upravo je ovakvim jednim pištoljem počinjen masakr u Minhenu pre desetak dana. Radi se o pravom oružju koje je manjim zahvatima pretvoreno u dekorativno oružje, ali lako može ponovo učiniti ubojitim.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter