Izvor:
02.05.2016 u 19:57
0

ZATVORENE ŠKOLE: Nastavnici otvorili KOLEKTIVNO bolovanje

Od jutros je u Detroitu zatvoreno 94 od ukupno 97 državnih škola zbog poziva Sindikata nastavnika da svi predavači otvore bolovanje.

Odluka sindikata nastavnika usledila je nakon što je okrug Denver objavio da od početka leta možda neće biti u mogućnosti da plaća nastavnike, prenosi AP.

Portparol okruga Mišel Zdrodovski je prosledila mejl u kom potvrđuje da su svi zaposleni u 94, od ukupno 97 škola, jutros javili da su bolesni, zbog čega se kući vratilo 46.000 učenika.

Ovaj potez Sindikata nastavnika je najavljen u nedelju, dan nakon što su obavešteni da bez daljeg finansiranja od strane države, okrug neće imati para za plate nastavnicima.

"Osnovni postulat rada u Americi je ''Bićeš plaćen koliko si radio'', a ovom najavom je to pravo narušeno" izjavio je predstavnik Sindikata nastavnika u Detroitu Ajvi Bejli.

"Nastavnici žele da budu u učionici i da pomažu deci da uče i dosegnu svoj potencijal. Bez garancija da će za to biti i plaćeni, nastavnici su praktično izbačeni iz učionica", rekao je Bejli.

Štrajk nastavnika u državnim školama zakonom je zabranjen u saveznoj državi Mičigen, što je nastavnike primoralo da organizuju kolektivno bolovanje zbog čega desetine hiljada đaka propušta nastavu, prenosi AP.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter