Izvor:
02.05.2018 u 14:22
0

EMANUEL MAKRON: Ne znam da li će se SAD pridržavati nuklearnog sporazuma!

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da ne zna da li će se predsednik SAD Trump pridržavati nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, koji mnogi na zapadu vide kao najbolju nadu da će sprečiti Iran da dobije nuklearnu bombu.

Ne znam šta će američki predsednik odlučiti 12. maja – rekao je Makron novinarima u Sidneju, nakon sastanka sa australijskim premijerom Malkomom Turnbulom, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Makron je rekao da je prilikom prošlonedeljnog sastanka sa Trampom u Vašingtonu "progurao" ideju o mnogo širem iranskom sporazumu, koji je prihvaćen "veoma pozitivno".

Želim da kažem da koja god odluka da bude doneta, moraćemo da pripremimo šire pregovore i širi sporazum, jer smatram da niko ne želi rat u regionu, i niko ne želi eskalaciju u smislu tenzija u regionu – ocenio je Makron.

SAD do 12. maja treba da odluči da li će se povući iz međunarodnog sporazuma sa Iranom postignutog 2015. godine

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter