Izvor:
11.05.2018 u 00:04
0

MERKEL ZADOVOLJNA PREMIJEROM BUGARSKE: Tema Zapadnog Balkana nije lak prioritet, divno si obavio posao!

Bugarski premijer Bojko Borisov i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su danas o predstojećem samitu EU i Zapadng Balkana koji će biti održan u Sofiji 17. maja, a tom prilikom kancelarka je opisala kao "neosporan uspeh" napore Borisova da zemlje Zapadnog Balkana izvede na put ka članstvu u Uniji.

"Tema Zapadnog Balkana nije lak prioritet, ali si ti, Bojko, divno obavio posao i trebalo bi da ostaneš posrednik s tim u vezi", rekla je Merkel, koja se sa Borisovim sastala u nemačkom gradu Ahenu, saopštila je Pres služba bugarske vlade.

Borisov je Merkelovoj rekao da će Bugarska nastaviti da aktivno radi kako bi obezbedila da povezivanje na Zapadnom Balkanu ostane prioritet i posle bugarskog predsedavanja Savetu EU, koje ističe polovinom godine.

"Uprkos napetosti između nekih zemalja u vezi sa nekim pitanjima, njihovi lideri i dalje imaju u vidu veliki cilj članstva u EU", naveo je bugarski premijer.

On je istakao da je saobraćajno, infrastrukturno i digitalno povezivanje zemalja u regionu važno za stabilnost i prosperitet Evrope.

"Mislim da je to ono što bi trebalo da radimo: trebalo bi da se potrudimo da ljudi u tim zemljama osete da smo mi i EU uz njih", zaključio je Borisov.

Nemačka kancelarka i bugarski premijer sastali su se na marginama svečanosti u Ahenu povodom dodele nagrade "Karlo Veliki" francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, napominje bugarska agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/NDL Editor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter