Izvor:
07.08.2016 u 23:34
0

ERDOGAN UPOZORAVA: Očekuje novi pokušaj puča!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je za Hurijet njuz da ne veruje da je puč 15. jula poslednji pokušaj da se njegova vlada zbaci sa vlasti,

Navodi se da se Erdogan zakleo da će preduzeti dalje korake protiv, kako ih naziva, Fetulahističke terorističke organizacije (FETO) muslimanskog propovednika Fetulaha Gulena, koji je u samoizgnanstvu u SAD, a koju turski predsednik pre svega optužuje za pokušaj puča.

Erdogan je nedavno izjavio da je Gulen samo pion većih sila, a turska vlada je direktno optužila američku vojsku i obaveštajnu službu za organizovanje puča.

– Superiorni um se nemilosrdno igra. Ne verujem da je pokušaj puča završen. Nećemo malaksati – izjavio je Erdogan na konferenciji za medije u Istanbulu.

Erdogan je pohvalio medije i narod Turske koji su ustali protiv pučista i rekao da je poslednja kap koja je prelila čašu i ugušila puč bila kada su turske vlasti bacile 12 bombi na vazdušnu bazu Akinči u Ankari, koja je služila kao glavni štab antivladinih snaga.

Nakon neuspelog prevrata turske vlasti uhapsile više od 15.000 i otpustile gotovo 10.000 ljudi iz svih sektora državnih službi, uključujući predavače, sudije, obične činovnike koji su navodnu kovali zaveru sa FETO.

Tanjug
Foto: Twitter/SputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter