Izvor:
14.05.2018 u 16:44
0

MAKEDONIJA: VMRO-DPMNE traži sastanak s premijerom u vezi sa imenom!

Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE zatražila je hitan sastanak stranačkih lidera na kome bi premijer Zoran Zaev i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov saopštili detalje razgovora sa Atinom u vezi sa imenom Makedonije.

– Jedine informacije sa kojima raspolaže VMRO-DPMNE od vlade su oni sa liderskih sastanaka u januaru i bilateralnog sastanka lidera VMRO-DPMNE i SDSM početkom marta – rekao je generalni sekretar VMRO-DPMNE, Igor Janušev.

Iz makedonske vlade je saopšteno da će sastanak biti održan u terminu koji odgovara svim političkim subjektima.

– Dok ne bude utvrđen termin koji odgovara svima, lider opozicije može da zatraži sastanak sa premijerom – poručili su iz vlade.

Posrednik UN u sporu između Atine i Skoplja u vezi sa nazivom Makedonija, Metju Nimic, nakon poslednje runde pregovora šefova diplomatija dve države Nikosa Koczijasa i Nikole Dimitrova, krajem prošle sedmice kod u letovalištu Sunion, kraj Atine, izjavio je da su vođeni intenzivni pregovori, koji su, uz povremene tenzije, rezultirali pozitivno. Konkretniji pomace u tim pregovorima se očekuju tokom susreta premijera Grčke i Makedonije Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa na Samitu EU I lidera zemalja Zapadnog Balkana, u Sofiji 17. maja.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter