Izvor:
17.05.2018 u 14:12
0

Pompeov motivacioni govor u Stejt departmentu: Samo agresivno!

Američki državni sekretar Majk Popeo veličao je "suštinsku ispravnost" SAD u globalnim pitanjima, pozvavši demoralisane diplomate u Stejt departmentu da deluju čvrsto i agresivno u promovisanju i sprovođenju spoljne politike administracije na čelu s predsednikom Donaldom Trampom.

U motivacionom govoru koji je u sredu održao u Stejt departmentu, Pompeo je objasnio da njegovi ponovljeni pozivi Ministarstvu spoljnih poslova da povrati svoju "agresivnost" znači da bi diplomate trebalo da deluju samouvereno znajući da su interesi SAD pravedni, prenosi AP.

"Takva agresivnost nije arogantnost, niti hvalisanje, niti egoizam. To je samouverenost, vera u sebe i svoje ideje. U našem slučaju, to je suštinska ispravnost Amerike. I to je agresivnost rođena iz opravdanog znanja da su naši interesi pravedni, posebni i izgrađeni na suštinskim principima Amerike", rekao je Pomepo, navedeno je u izvodima iz njegovog govora.

Zadatak SAD je, istakao je Pompeo, da sačuvaju civilizaciju ljudskog dostojanstva, individualnu slobodu, demokratiju, nacionalni suverenitet i vladavinu prava, kao i da izazovu svakog ko pokuša da to sruši.

"Trebalo bi da budemo ponosni na Ameriku i njene vrednosti i da verujemo u njih", rekao je on.

Državni sekretar SAD je naglasio da Tramp ceni diplomatiju i da će je koristiti u zaštiti američkih interesa.

"Imamo sreće što naš predsednik vrednuje i razume moć diplomatije, i zna da moramo koristiti svaku alatku iz diplomatskog kompleta", zaključio je Pompeo.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter