Izvor:
18.05.2018 u 00:43
0

TRAGEDIJA NA FLORIDI: Elektronska cigareta se zabila čoveku u lobanju!

Jedan muškarac na Floridi poginuo je od eksplozije elektronske cigarete, a to je prvi takav slučaj zabeležen u SAD.

Obdukcija je pokazala da su se prilikom eksplozije, delovi cigarete zabili u lobanju muškarca zbog čega je na mestu ostao mrtav, kao i da je 80 odsto njegovog tela izgorelo.

Telo nesrećnog muškarca pronašli su vatrogasci u spavaćoj sobi njegove porodične kuće u odmaralištu Sent Peterburgu na Floridi. U izveštaju se navodi da su ekipe hitne službe pronašle velika oštećenja od vatre u spavaćoj sobi gde je pronađeno telo, ali malo dima.

Takođe, navedeno je da je proizvođač elektronske cigarete kompanija "Smouk e -mauntin" (Smok-E Mountain), kao i da nije jasno kako je došlo do eksplozije. Cigareta koju je koristio muškarac imala je takozvani mehanički mod, što znači da je napajanje direktno iz baterije i nije imala reguilisani napon na isti način kao i druge e-cigarete. Jedan od zvaničnika kazao je da elektronske cigarete druguih prizvođača imaju bezbednije modove, dok je predstavnik proizvođača izjavio da je baterija uređaja kriva za eksploziju.

Prema američkoj Vatrogasnoj asocijaciji, između 2009. i 2016. godine bilo je 195 incidenata u kojima je došlo do eksplozije elektronskih cigareta, koji su rezultirali sa 133 akutne povrede.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter