Izvor:
09.08.2016 u 20:01
0

PRETNJA ISLAMSKE DRŽAVE: Moguć napad na izbor za Mis univerzuma na Filipinima

Turistička služba Filipina saopštila je da postoje ozbilje pretnja da će grupe povezane sa takozvanom Islamskom državom pokušati bombaški napad na mesto gde se održava izbor za Mis univerzuma, ali da će zemlja biti spremna da organizuje to takmičenje.

Kanal povezan sa Islamskom državom emitovao je na društvenim mrežama video "kako napraviti bombu za Mis univerzuma", takmičenje za najlepšu ženu sveta koje će biti održano u Manili u januaru 2017. godine.

Video postavljen u ponedeljak prikazuje kako se pravi eksplozivni pojas za samoubilačke akcije, a primetila ga je organizacija SITE intelidžens grup iz Betezde u Merilendu, koja prati terorističke aktivnosti.

Smatramo da je ovo ozbiljno – navela je filipinska turistička služba koja je prošlog meseca najavila da će biti domaćin takmičenja.

Informacija o pretnji će biti data obaveštajnom timu koji je zadužen za takmičenje, izjavio je portparol policije Dionardo Karlos, prenosi AFP. Muslimanski ekstremisti na Filipinima, koji deluju na jugu zemlje, proteklih meseci su obećali lojalnosti ID, premda pripadnici bezbednosti kažu da su oni uglavnom usredsređeni na prikupljanje otkupa od kidnapovanja nego na propagiranje neke ideologije.

Tanjug
Foto:Twitter/SOFREP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter