Izvor:
22.05.2018 u 04:03
0

Pakistan: Od vrućina umrlo 65 osoba!

Toplotni talas koji je prethodna tri dana pogodio Pakistan usmrtio je 65 osoba u gradu Karači na jugu te zemlje, a broj žrtava bi mogao i da bude veći ukoliko se temperature zadrže, saopštili su zvaničnici.

Kako se navodi, vrućine od 44 stepena i više pogodili su taj deo Pakistana i to se pogodilo baš u vreme Ramazana, kada većina muslimana ne jede i ne pije preko dana, prenosi Rojters.

U fondaciji Edi, koja se bavi pružanjem usluga mrtvozornika i hitne pomoći, saopštili su da je 65 osoba preminulo od toplotnog udara u Karačiju, a većina žrtava su bili fabrički radnici poreklom iz siromašnih četvrti tog grada.

"Oni su radili blizu grejača i bojlera u fabrici tekstila", navela je fondacija.

Očekuje se da će u Pakistanu do četvrtka biti temperature preko 40 stepeni.

Pakistan je 2015. godine pogodio toplotni talas tokom koga je preminulo najmanje 1.300 osoba.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter