Izvor:
23.05.2018 u 00:46
0

HLADNO, HLADNIJE: Tramp nagovestio odlaganje sastanka sa Kimom!

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da 12. jun možda neće biti pogodan za njegov sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom, nagovestivši time da će sastanak biti odložen.

Tramp je rekao da mu se ne dopada "promena ponašanja" koju je primetio kod Kima. On kaže da je tu promenu u ponašanju primetio nakon drugog sastanka Kima sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom. Američki predsednik je, takođe, rekao da se nada da Kina ne vrši uticaj na Kima.

Tramp je to izjavio tokom susreta sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom u Beloj kući, sa kojim se konsultuje u vezi sa planiranim junskim sastankom koji bi trebalo da ima sa Kimom u Singapuru. Tramp i Mun se konsultuju u trenutku kada je došlo do novog zaoštravanja odnosa između Seula i Pjongjanga, zbog vojnih vežbi koje SAD održavaju sa Južnom Korejom.

Severna Koreja se već ranije zbog tih vojnih vežbi odustala od sastanka sa Južnom Korejom, a takođe su zapretili da će otkazati planirani sastanak Trampa i Kima u Singapuru.

Tramp želi da navede Kinu da izvrši pritisak da bi Severna Koreja odustala od svog nuklearnog oružja.

Kim, koji je ranije veoma zalagao za sastanak sa Trampom, u poslednje vreme je napravio uzmak, zbog zahteva SAD za potpunu denuklearizaciju Severne Koreje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter