Izvor:
26.05.2018 u 01:46
0

MAKRON PUTINU: Dragi Vladimire, budite fleksibilni u diplomatiji kao što ste u omiljenom sportu!

Predsednik Francuske Emanuel Makron uporedio je međunarodne odnose sa džudoom i pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina da, u skladu s principima te borilačke veštine, ispolji fleksibilnost.

– Rusija se sada priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano za nekoliko dana. Gospodine predsedniče, dragi Vladimire, znamo da obožavate džudo. Znamo da Vi takođe znate da visoko cenite fleksibilnost koja se oslanja na kontrolu sopstvene snage, na takva svojstva kao što su volja karaktera i poštovanje prema protivniku. Hajde da delujemo i na međunarodnoj sceni vodeći se time – rekao je Makron na plenarnom zasedanju Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

On je dodao da Rusija i Francuska moraju da rade zajednički na izgradnji atmosfere poverenja.

– Želim da radimo ruku pod ruku kako bismo stvorili atmosferu poverenja – rekao je on.

On je naveo i da da se mora prevazići jaz i ponovno izgraditi partnerstvo. Takođe je istakao da bi on želeo da Rusija ostane članica Saveta Evrope.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter