Izvor:
26.05.2018 u 02:30
0

NEMA NAMERU DA SE SMIRI: Vulkan Kilauea izbacuje pepeo tri km u vis!

Na Velikom ostrvu na Havajima došlo je do još jedne erupcije vulkan Kilauea, koji izbacuje pepeo tri kilometra u vis, saopštili su zvaničnici.

Oni koji žive jugozapadno od vulkana su upozoreni nakon erupcije u četvrtak uveče po lokalnom vremenu da bi vetar mogao da nanese pepeo u njihov kraj.

Majk Poland ispred američke Geološke opservatorije kazao je da će povremeno biti manjih erupcija i izbacivanja pepela dok lava nastavlja da se sliva u okean.

Lava nastavlja da se izliva iz pukotina na zemlji u području Lejlani Estejts, koje je evakuisano pre tri nedelje i svoje domove napustilo je oko 2.000 ljudi.

Zvaničnici navode da je skoro 50 objekata, uključujući na desetine kuća, uništeno od kako su 3. maja u dvorištima počele da se pojavljuju pukotine u zemlji iz kojih je lava počela da se razliva.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter