Izvor:
11.06.2018 u 22:29
0

SAD PROŠIRILE SPISAK SANKCIJA RUSIJI: Na listi 3 Rusa i 5 kompanija!

Američko Ministarstvo finansija uvelo je danas sankcije trojici ruskih građana i za pet kompanija zbog, kako tvrde, njihovog učešća u zlonamernim sajber aktivnostima, kao što je dostavljanje materijala i tehnološke podrške ruskoj obaveštajnoj službi.

U saopštenju Ministarstva finansija se navodi da su oni svojim aktivnostima ugrozili bezbednost SAD i njenih saveznika, i da su sankcije odgovor na niz sajber napada, među kojima je i prošlogodišnji napad nazvan "NotPetya", koji se proširio svetom i prouzrokovao milijarde dolara štete u Evropi, Aziji i Americi.

Na udaru sankcija su kompanije: Didžital sekjuriti i njene podružnice ERPSken i Embedi, zatim Kvant sajentifik riserč institut i Dajvteknoservisiz, i trojica pojedinaca: Aleksandar Tribun, Oleg Čirkov i Vladimir Kaganski.

Sankcijama se zamrzava sva aktiva koju ovi pojedinci i entiteti imaju u oblastima koje su pod jurisdikcijom SAD, a građanima Amerike se zabranjuje da posluju s njima.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter