Izvor:
12.06.2018 u 04:01
0

POČEO RAT: Turska bombardovala Irak! (VIDEO)

Turska je žestoko bombardovala oblasti Kandil i Sindžar u Iraku gde su pretežno naseljeni Kurdi i prema rečima turskog predsednika ne planiraju da stanu dok ih sve ne unište.

Turska će "isušiti terorističku močvaru" u severnoj iračkom regionu Kandilu, baš kao što je "očistila" sirijski Afrin i druge oblasti gde su bili aktivni kurdski borci, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je na mitingu poručio da će Turska da nastavi da sprovodi operacije protiv kampova kurdskih ekstremista u planinskoj oblasti Kandil.

Turski predsednik je ovo rekao nakon što je turska vojska objavila da je za vikend napala 14 meta koja pripadaju zabranjenoj Radničkoj partiji Kurdistana u toj oblasti.

Prema nekim ekspertima, Erdogan koristi operacije turskih oružanih snaga protiv kurdskih oružanih grupa u severnom Iraku i severnoj Siriji kao sredstvo za dobijanje dodatne podrške unutar Turske pre predsedničkih izbora 24. juna.

Alo.rs
Foto: Arhiva/Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter