Izvor:
13.08.2016 u 23:31
0

POTVRDA PRIJATELJSTVA: Kina želi produbljivanje strateške saradnje sa Srbijom!

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio je danas da želi dalje jačanje komunikacije i saradnje s Ministarstvom spoljnih poslova Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, to je navedeno u pismu Vang Jia koje je ministru Ivici Dačiću danas uručio ambasador Kine u Beogradu Li Mančang.

U pismu je rečeno i da je potreban zajednički doprinos u produbljavanju razvoja sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Ambasador Li Mančang i Dačić su ukazali na velike mogućnosti saradnje u okviru mehanizma Kina – zemlje Centralne i Istočne Evrope, čiji će se samit održati u decembru mesecu u Rigi, piše u saopštenju.

Tokom razgovora je ocenjeno i da je od velike važnosti za obe zemlje jačanje dijaloga i na multilateralnom planu, a naročito u svetlu predstojećeg održavanja Generalne skupštine UN u septembru ove godine.

Ambasador Li rekao je da Kina smatra Srbiju veoma prijateljskom zemljom i jednim od svojih najznačajnijih partnera u regionu i Evropi.

Beta
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter