Izvor:
14.08.2016 u 03:28
0

NAPAD U ŠVAJCARSKOJ: Da li je u pitanju ZLOČIN IZ STRASTI?

Švajcarska policija ne isključuje mogućnost da je napad koji je danas izveden u vozu na severoistoku zemlje, kada je 27-godišnji muškarac ranio nožem šest osoba i naneo im opekotine zapalivši vatru, bio zločin iz strasti, rekao je portparol policije, javlja Rojters.

Portparol švajcarske policije je naveo da vlasti još nisu utvrdile motiv napada, ali smatraju da je mala verovatnoća da je reč o terorizmu.

Naoružani muškarac ranio je danas nožem u vozu u severoistočnoj Švajcarskoj šest osoba, među kojima jedno šestogodišnje dete, a pri tom je i zapalio vagon zapaljivom tecćnoscću i naneo putnicima opekotine, javile su agencije.

Dvadesetsedmogodišnji Švajcarac izveo je napad u vozu koji je bio u pokretu na krajnjem istoku zemlje, kod granice sa Lihtenštajnom, a tom prilikom je, takođe, ranjen, saopštila je regionalna policija u kantonu Sankt Galen, navodi AFP.

Policija je saopštila i da je sedam osoba prebačeno u bolnicu, a da su neke među njima teško ranjene, prenosi Bi-Bi-Si.

Napad je izveden oko 14:20 po lokalnom vremenu, u blizini stanice Zalec, u vozu koji je saobraćao između Buhsa i Zenvlada, a motiv napada za sada nije poznat, dodaje se u saopštenju, navodi AFP.

Među ranjenima su dva muškaraca stara 17 i 50 godina i tri ženske osobe od 17, 34 i 43 godine starosti.

U vozu su se, u trenutku napada, nalazile desetine putnika. Na lice mesta je upućen veliki broj spasilaca, uključujući vatrogasce, policajce, ambulantna vozila i tri spasilačka helikoptera.

Policija je navela i da je vozu pričinjena šteta u visini od oko 92.000 evra.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/ News Executive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter