Izvor:
14.08.2016 u 14:24
0

PERUANCI SU SLOŽNI: Više od PEDESET HILJADA ljudi protestovalo protiv NASILJA NAD ŽENAMA!

Više od 50.000 učestvovalo je u prestonici Perua, Limi, i još osam gradova u protestnoj šetnji protiv nasilja nad ženama i, kako su istakli demonstranti, ravnodušnosti sudskog sistema, javljaju danas lokalni mediji. Organizatori ističu da je to dosad najbrojniji protest u Peruu, a usledio je posle nekoliko medijski veoma ispraćenih slučajeva u kojima su muškarcima, kako tvrde grupe za prava žena, određene previše blage kazne za nasilje, prenela je agencija AP. Protestna šetnja protiv nasilja nad ženama, održana juče, okončana je pred Palatom pravde u Limi. U šetnji je učestvovao i predsednik Perua Pedro Pablo Kučinski i prva dama Nensi Lang.

U Peruu ne želimo nasilje protiv ikoga, a posebno protiv žena i dece – istakao je Kučinski.

On je nešto ranije izjavio da će njegova vlada "zatražiti nove mere koje bi omogućile ženama da prijave nasilje, zato što nasilje cveta u ambijentu u kojem se napadi ne prijavljuju, a udarci trpe u tišini, a tako ne treba da bude".

Predsednik peruanskog Vrhovnog suda Viktor Tikona izjavio je: "Današnji dan, 13. avgusta, je istorijski dan za ovu zemlju zato što označava početak nove kulture iskorenjivanja marginalizacije žena, a posebno nasilja". On je najavio da će predstavnike demonstranata primiti komisija sastavljena od sudija.

Tanjug
Foto: Twitter/saulocorona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter