Izvor:
21.06.2018 u 08:26
0

ZATVORILI IH PA IM DAVALI LEKOVE: Deca migranata držana u objektima i „gotovo sigurno“ dobijala droge bez ičije saglasnosti!

Deca imigranata prisilno su dobijala širok spektar psihotropnih lekova, koji utiču na metalne funkcije, pri skloništima za mlade koje je osnovala američka vlada, kako bi se nosili sa traumama nakon što su zatvoreni ili odvojeni od roditelja, navodi se u tužbi koju je podneo Centar za ljudska prava iz Los Anđelesa.

U tužbi je navedeno da su deca držana u objektima poput Šiloh centra u Teksasu i "gotovo sigurno" dobijala droge bez obzira na njihovo stanje i bez saglasnosti roditelja, prenosi Rojters.

– Ukoliko ste u Šiloh centru, gotovo je sigurno da ste na tim lekovima – rekao je jedan od advokata Centra.

Tužba je zasnovana na svedočenju dece koja su navodila da su dobijala inekcije kada su odbijala da uzmu lek, ali i roditelja koji tvrde da nisu pitani za saglasnost da njihova deca uzimaju lekove za anksioznost. Uzimanje različitih psihotropnih lekova u isto vreme može ozbiljno da naškodi deci, navodi se u tužbi i ističe potreba za nadzorom kako bi se sprečila upotreba lekova.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter