Izvor:
22.06.2018 u 12:42
0

ČEKA DATUM ZA PREGOVORE S EVROPSKOM UNIJOM: Zaev se nada da će srce predsednika Francuske omekšati kada je Makedonija u pitanju!

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da očekuje da Makedonija naredne sedmice dobije datum za početak pregovora s Evropskom unijom.

On je novinarima rekao da se nada da će koraci koje preduzima Makedonija ubediti sve koji još imaju rezerve oko proširivanja EU, odgovarajući na pitanje u vezi sa uzdržanošću Francuske za određivanje datuma za početak pregovora.

– Nadam se da nijedna od zemalja EU neće ostati ravnodušna na prijateljstvo i evropske manire koje je Makedonija pokazala, a što je toliko potrebno celom Balkanu i celoj Evropi – rekao je Zaev novinarima na obeležavanju početka izgradnje puta Rankovce – Kriva Palanka na severoistoku zemlje.

Makedonski premijer je rekao da je parlament Holandije, zemlje koja je prethodnih meseci zajedno s Francuskom imala rezerve, odlučio da Makedonija treba da dobije datum za početak pregovora.

– Nadam se da će Francuska i druge zemlje, ako imaju rezerve, prelomiti pošto se reforme u EU mogu praviti paralelno dok Makedonija pregovora za članstvo – rekao je Zaev.

Pristupni pregovori će, dodao je, trajati godinama, a Makedonija, unapređujući se kao država, može da pomogne i u unapređivanju Evrope dok napreduje u pregovaračkom procesu.

– Nadam se da će da omekša i srce predsednika Francuske (Emanuela) Makrona. Razumem unutrašnje debate koje se otvaraju u Francuskoj, ali Francuska je naš veliki prijatelj – rekao je Zaev.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter