Izvor:
23.06.2018 u 09:48
0

SANKCIJE OSTAJU: Tramp promenio ploču, Severna Koreja je i dalje PRETNJA!

Američki predsednik Donald Tramp produžio je sankcije Severnoj Koreji za još godinu dana, navodeći da nuklearno oruže te zemlje i dalje predstavlja "vanrednu pretnju", a to je učinio samo deset dana pošto je rekao da iz Pjongjanga više nema opasnosti.

U uredbi Trampa se navodi da postojanje i opasnost širenja fisionog materijala upotrebljivog za oružje na Korejskom poluostrvu, te postupci i politika vlade Severne Koreje i dalje predstavljaju vanrednu pretnju nacionalnoj bezbednosti, spoljnoj politici, ekonomiji Sjedinjenih Država.

Sankcije Severnoj Koreji, koje su na snazi od 2008, obnavljaju se izvršnom uredbom.

Nakon sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom u Singapuru 12. juna, Tramp je rekao da će sankcije biti ukinute tek kada Pjongjang ostvari napredak u denuklearizaciji.

Međutim, dan nakon sastanka s Kimom, 13. juna, Tramp je na Tvitetu napisao da se svako danas može osećati sigurnije i da viže nema nuklearne pretnje Severne Koreje.

Trampova uredba o produženju sankcija se poklopila s objavom americkog ministarstva odbrane o otkazivanju vojnih vežbi s Južnom Korejom na neodređeno vreme.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter