Izvor:
14.07.2018 u 15:30
0

SASTANAK ABASA I PUTINA U MOSKVI: Izraelsko naseljavanje glavni problem Palestinaca!

Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putin, s kojim se sastao u Moskvi, da je izraelsko naseljavanje trenutno glavni problem Palestinaca i da je to "veoma opasno", a naveo je i da su odnosi Palestine sa SAD daleko od idealnih.

– Pokušavamo da upotrebimo sve moguće načine da se suprotstavimo akcijama Izraela – rekao je Abas.

Palestinski predsednik ističe da se Bliski istok i Palestina "suočavaju s teškim vremenima", što pre svega znači, kako je objasnio, "pokušaje i planove Izraela o novim naseljavanjima. Palestina je, rekao je, veoma zabrinuta zbog tog problema jer su "hiljade ljudi primorane da paze da izraelsko rukovodstvo ne sprovede svoje planove". Ukazavaši da su odnosi Palestine sa SAD daleko od idealnih, Abas je Putinu rekao da su Palestinci prekinuli sve kontakte sa Amerikancima.

– A to je povezano sa činjenicom da oni pokušavaju da primene takozvani sporazum veka, i mi verujemo da je preseljenje ambasade SAD u Izraelu u Jerusalim prvi korak ka primeni tog plana – rekao je palestinski predsednik.

Prema njegovim rečima, Vašington je odlučio da pitanje palestinskih izbeglica skine sa stola.

– Suprotstavljamo se pokušajima SAD da nameću svoja rešenja za najosetljivija pitanja – istakao je Abas.

Putin ga je prethodno pozvao da na današnjem sastanku razgovaraju o razvoju bilateralnih odnosa i regionalnim pitanjima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter