Izvor:
16.08.2018 u 15:37
0

GRMI I U 60. GODINI: Evo kako je slavna pevačica promenila svet! (FOTO)

Brže od kajrona prelazim preko sajtova u dedlajnu i pred kucanje ovih redova. A na jednom sajtu, jedna stara vest i jedna fotka – "Madona bez blama – toples u 56. godini".

Starije Srpkinje bi rekle "Ma boli nju. Da imam toliko love slikala bih se i ja gola". Onda će neki drugi reći da nije stvar u lovi već u jurenju poslednjih tragova mladosti. Ili je objašnjenje u izjavi eks gospođice Čikone: "Postala sam opsednuta razmišljanjem o smrti. Nikada ne znaš kada će pokucati na tvoja vrata i zato bi trebalo živeti život punim plućima. Kao da je svaki dan poslednji".

Bacimo razloge za ovaj striptiz i vratimo se na Madonu koja danas puni 60 godina. Ova pevačica i bivša supruga Šona Pena i Gaja Ričija je samo budalama popularna pevačica. Ne, ona je fenomen. Madona je prekretnica pop kulture iako autor ovih redova nije baš ubijao plejer hitovima "Like A Virgin" ili "Papa Don't Preach". Zašto? Zato što su preko nje kreatori masovnog ukusa rešili da promene heroine pop kulture i prilagode ih tržištu. A to tržište su oduvek činili pretežno ženski konzumenti. Pojavom Madone odlučeno je da ženske junakinje moraju biti devojke iz komšiluka. Zbog identifikacije tinejdžerki. Jer teško je bilo devojčicama i ženama identifikovati se sa Gretom Garbo, Izabelom Roselini, Ursulom Andres…

Zato su producenti i menadžeri krenuli u lov tih običnih devojaka koje su presvlačili u zvezde. Tako je pikirana Madona, derište iz italoameričke porodice. Obično derište kao i milioni drugih derišta koji su mogli da se identifikuju sa gospođicom Čikone i njenom prvim hitom "Like A Virgin". Nekako u bliskom ili možda čak istom periodu odabrana je i Džulija Roberts. Lepa, ali ne i fatalna. Podobna za najbolju drugaricu, devojku, ali nije femme fatale i tako nedostižna gomili tinejdžerki. Džulija Roberts može biti uspešna žena koja se zaljubi u smušenog vlasnika knjižare, može biti Pepeljuga, može biti i ovo i ono ali je uvek dostupna za fanove. Ne samo za autogram već za identifikaciju. Svaka klinka može biti Madona, svaka studentkinja može biti Džulija Roberts.

Zato je pop kultura odlučila da se posveti ženama. Zato se toliko pisalo i o barbici, jer ima višak kilograma a to je zato jer ga imaju i mnoge koje će je kupiti i koje nisu mogle da se osećaju srodno onoj plavokosoj lutki idealnih proporcija koje su im nabile prve i najdugovečnije komplekse i diskvalifikovale ih i pre prvog časa fizičkog.

Zato se i Madona slikala gola u 56. godini. Ne samo da stigne sve pre smrti. Već da pokaže pedesetogodišnjakinjama da ne treba da gase svetlo pre seksa kao njihove babe na Šar-planini. Njima to nije mogla pokazati Ela Mekfirson, eks manekenka koja i u pedesetoj godini ima telo dvadesetogodišnjakinje.

Srbija danas
Foto: Instagram/ Madonna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter