Izvor:
20.02.2019 u 08:33
0

ŠABANOVA SMRT MISTERIJA ZA NEMAČKO TUŽILAŠTVO: Naložili da se ispita šta je ubrizgano srpskom pevaču!

Tragična pogibija Šabana Šaulića velika je misterija za nemačko tužilaštvo, koje je donelo naredbu da se detaljno istraži kako je nastupila smrt folk legende.

Prema zakonima te države, ova nezgoda tretira se kao visok pravni slučaj i, kao takvom, potrebno je posvetiti posebnu pažnju svakom detalju. Ono što je tužiocu nejasno jeste razlog zbog kojeg je kralj narodne muzike izgubio život, uzimajući u obzir da on nije imao vidljive povrede na telu.

Prema prvobitnom stručnom mišljenju lekara specijalista koji su bili na prijemu kada je Šaulić dovezen u bolnicu u Bilefeldu, pevač je preminuo od posledica pucanja srčane aorte.

– Tužilac je ovo mišljenje uvažio, ali mi nisu jasne neke stvari, pa je naložio da se obavezno uradi obdukcija kako bi sa sigurnošću mogli da utvrde zašto je nastupila smrt. Pominje se da je Šaban neposredno nakon dolaska ekipe hitne pomoći dobio injekciju za smirenje, kao i da je to moglo da izazove smrtnu reakciju, odnosno pucanje aorte. To, naravno, niko ne može da potvrdi, niti se to komentariše. Da ne bi bilo nedoumica i nejasnoća, tužilac je doneo naredbu da se uradi obdukcija pomoću koje bi se utvrdilo šta je to ubrizgano Šabanu, kao i da li je to uticalo na smrtni ishod – kaže naš dobro obavešteni izvor.

O ovom važnom detalju govorio je i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, koji je zbog svoje funkcije upućen u slučaj pogibije Šabana Šaulića. On je u emisiji kod Milomira Marića na TV Hepi rekao da mu nije jasno zašto se čeka četvrtak da bi obdukcija bila urađena.

– Šaban je iz kola izašao bez povreda, na nogama, ali je u toj situaciji bio toliko loše da su morali da naprave neku intervenciju. Bio je loše, ali svestan. Kada je došao u bolnicu, otvorili su ga i shvatili da je došlo do komplikacija usled pucanja srčane aorte i nije došlo do operacije. Uradili su mu reanimaciju, ali mu nije bilo spasa. Tužilac želi da se do kraja utvrdi šta se desilo da ne bi bilo različitih priča. On je, navodno, dobio neka sredstva za smirenje ili uspavljivanje, to bi se još moglo istražiti, ali zašto čekati četvrtak? Ovde je reč o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svedoka, vozač, Šaban i njegov kum bili su jedini tu i odvedeni su u tri različite bolnice. Zašto telo tek može da se vidi u četvrtak? Telo je pod nadležnošću tužioca. Ja sam pitao Vučića i on je dao odobrenje da avion Vlade Srbije preveze telo posle svih peripetija do Beograda – rekao je Dačić u "Ćirilici".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter