Izvor:
27.09.2016 u 17:16
0

ŠTA SE KRIJE IZA OVOG MOĆNOG IMENA: Koje je značenje imena ćerke Nikolije i Relje? (FOTO)

Informacija da su Nikolija Jovanović i Relja Popović juče dobili ćerku, oduševila je njihove fanove, pljušte čestitke sa svih strana, a sve postaje još zanimljivije kada se vidi po kome je mala Rea dobila ime.

Ako je suditi po imenu, ćerka Nikolije i Relje je predodređena za velike stvari u životu, jer Rea (Rhea) je jedna od najmoćnijih ličnosti u grčkoj, ali i rimskoj mitologiji.

Iako je značenje imena Rea kod Grka nepoznato, pretpostavlja se da označava “zemlju” ili “tok”.

Rea je bila titan, Kronova supruga, i majka moćnog Zevsa, ali i Posejdona, Here, Hada, Demetre i Hestije.

Žena po imenu Rea Silvija, ćerka kralja Numitora je, prema predanju, bila majka Romula i Rema, osnivača Rima. Kada je Amulijus, mlađi Numitorov brat saznao da je Rea rodila blizance, naredio je sluzi da ih baci u Tibar. Međutim, sluga se sažalio na dečake, i pustio ih da plutaju rekom.

Kasnije ih je pronašao i spasao pastir Faustulus, a bog Tibera, Tiberinus, je potom spasao Reu Silviju od Amulijusa, i oženio je.

Telegraf
Foto: Wikipedia/Rhea_mythology

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter