Izvor:
17.05.2019 u 16:15
0

NEVENA BOŽOVIĆ U SUBOTU NASTUPA POD REDNIM BROJEM 23! Evo koja je njegova simbolika!

Nevena Božović nastupaće u subotu u finali Pesme za Evrovozije pod rednim brojem 23.

Evo šta krije taj broj i da li će doneti sreću našoj prestavnici:

Deveti prost broj – 23 – pojavljuje se na neverovatnim „mestima“ u matematici i fizici ali je najznačajniji kao zbir prvih šest cifara koje čine matematičku konstantu pi (3,14159)!

Krajem osamdesetih Voja Čolanović napisao je knjigu „Zebnja na rasklapanje“ u kojoj je ponudio definiciju broja 23: „23 je, reklo bi se, tek običan šum. A šta je šum? Valjda, udar vazdušnih talasa na bubnu opnu. Znači, 23 je udar vazdušnih talasa na bubnu opnu?“ Ovaj broj je opsesija glavnog junaka pomenute knjige, opsesija Voltera Speroua (Walter Sparrow), lika iz filma „Broj 23“. Iako je Čolanović izneo nekoliko pogrešnih podataka (npr. da je Princip ubio Ferdinanda 23. juna – tačno je 28. juna) i iako je scenarista filma Filips (Fernley Phillips) omašio u većini slučajeva, u ova dva dela postoji i nekoliko zanimljivih podataka kao i onaj najvažniji: telesna ćelija čoveka ima 46 hromozoma ili dve garniture po 23 hromozoma, pri čemu jedna garnitura potiče od majke, a druga od oca pa se tako obrazuje 23 para homologih hromozoma!

Ovo su samo neke od situacija i činjenica da je broj 23 značajan akoliko sreće će doneti našoj predstavnici, videćemo u subotu!

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/printscreen/@kaneurovision

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter