Izvor:
23.05.2016 u 17:35
0

„I TIŠINA“ … Ovako se poznati opraštaju od VELIKOG BATE ŽIVOJINOVIĆA (FOTO)

Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u bolnici “Sveti Sava“ u Beogradu, kako prenose beogradski mediji.

Poznati glumac je odigrao najviše uloga u celom regionu, a poznat je u svetu po ulozi u filmu “Valter brani Sarajevo“. Ta uloga mu je donela mega popularnost u Kini. Živojinović je igrao u više od 340 filmova i TV serija. Publika će ga pamtiti po ulogama u partizanskim filmovima.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, osnivač je Filmskog festivala u Sopotu, a 2002. godine je bio kandidat za predsednika Srbije kada je osvojio oko 120 000 glasova.

U sledećem prilogu pogledajte kako su se poznate ličnosti oprostile od čuvenog Valtera.

– Velimir Bata Živojinović – Najveći glumac Južnih Slovena – napisao je na svom nalofu na Fejsbuku Nenad Heraković.

– Upravo saznao da je preminuo Velimir Bata Živojinović, veliki glumac i čaroban čovek koji je u jednom trenutku sišao sa ekrana i postao heroj i dobrotvor velikom broju ljudi i u stvarnosti. Jugoslovenski film ni pre ni posle njega neće imati takvu zvezdu – napisao je filmski analitičar Dimitrije Vojnov.

– Ode i Bata, pokoj mu duši, i zemlja da mu je laka – poručio je muftija Muhamed Hamdi Jusufspahić.

– Veliki čovek i umetnik. Slava mu. Umro Bata Živojinović – napisao je na svom Tviter nalogu sportista i političar Nenad Borovčanin.

Isidora Bjelica

Bojan Đurić

Željko Joksimović

Zvezdini navijači

Stanija Dobrojević

HappyTv.rs
Foto: Arhiva, Twitter/isidorabjelica/BojanDjuric78/ZZeljko/RedStarFamily/Stanija/OAmidzic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter