28°C

Beograd

TRENING KOD KUĆE: Saznajte koje sprave vam mogu pomoći da kvalitetno vežbate!


Iako je trening na otvorenom uvek najbolji izbor za svaku vrstu sportske aktivnosti, nekada je nemoguće trenirati napolju. Međutim, ukoliko i odlasci u teretanu za vas nisu poželjna opcija, upoznajte se sa svojstvima pojedinih sprava koje su izrazito pogodne za vežbanje u sopstvenom domu.

S obzirom na činjenicu kako svaka sprava predstavlja određeni, veći ili manji, financijski izdatak pre nabavke treba detaljnije da se upoznate sa svojstvima svake sprave kako biste je nakon nabavke zaista i koristili.

Konopac za preskakanje

Na početku naše liste predloga za sprave za kvalitetan trening kod kuće našao se konopac za preskakanje, odnosno vijača. Ona je odličan izbor jer je jeftina, lako se i prenosi, te se može upotrebiti na bilo kom mestu koje vam je prikladno za treniranje.

Statični bicikl

Dobar statični bicikl trebalo bi da bude udoban i da poseduje mogućnost prilagođavanja određenim karakteristikama, te potrebama pojedinaca. Pažnju treba obratiti i na maksimalno opterećenje koje bicikl poseduje.

Pokretna traka

Kod odbira pokretne trake obratite pažnju na snagu njenog motora, ali i na mogućnost podešavanja nagiba koji je veoma bitan radi omogućavanja adekvatnog opterećenja. Pri odabiru sprave treba obratiti pažnja na činjenicu kako neke sprave zahtevaju posebnu električnu instalaciju.

Sprava za veslanje

Kvalitetnije sprave za veslanje umesto federa koriste točak za podešavanje opterećenja. Sprave za veslanje kombinuju aktivnost gornjeg i donjeg dela tela.

Simulator penjanja uz stepenice

Poznatija kao steper, ova sprava je sve više zastupljena na mestima namenjenim izvođenju treninga. Izrazito je pogodna za upotrebu kod kuće.

Izvor: Lepota&zdravlje
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar