7°C

Beograd

SEKS DIJETA: Evo kako da uz partnera izgubite kilokrame za samo pola sata!

Da li je seks dovoljno snažan "potrošač" energije da ga možemo smatrati čak i nekom vrstom fizičke vežbe koja će nam pomoći da izgubimo višak kilograma, piše sajt Lepa&Srećna

Istraživanja pokazuju da kod mlađih, zdravih žena seksualna aktivnost dovodi do trošenja 3,6 kalorija po minutu, što je oko 50 odsto energije potrošene pri umerenom vežbanju.

Da li je upravo u tome razlog, kakva je situacija kod muškaraca i kakvo ponašanje sa novim partnerom vam donosi nove kilograme ili topi stare?

Zabavljanje s novim partnerom može da itekako da ugrozi vašu vitku liniju.

Ukoliko on ima manje zdrave navike u ishrani, ukoliko prestanete da idete na fitnes da biste oslobodili vreme da se češće viđate sa svojim dragim, ukoliko tokom zajedničkih obroka ne pazite koliko jedete ili - još gore - jedete isto koliko i on - stižu vam masne naslage munjevitom brzinom!

Međutim, "seks dijeta" može i da učini čuda za vašu liniju. Delom, to se pripisuje činjenici da s novim partnerom imamo češće, duže i strastvenije seksualne odnose a potrošnja kalorija nije zanemarljiva.

Ipak, nova istraživanja daju nam još bolji uvid u to šta se dešava s našim metabolizmom kad smo u novoj, srećnoj i strasnoj vezi.

Takav priliv serotonina, hormona sreće, direktno je povezan - pokazuju istraživači - s gubitkom kilograma. Serotonin šalje signal mozgu da pokrene metabolizam tako da se masne naslage munjevito pretvaraju u pogonsku energiju.

Naravno, to ne znači da treba da zaboravite na svoj fitnes program onog trenutka kad se zaljubite. Koliko god da ste srećni, na vašu težinu utiču i drugi hormoni, način ishrane, vežbanje.

A ako još niste našli svoju srodnu dušu, slobodno primenite i druge načine podizanja nivoa serotonina - to je hrana bogata triptofanima, kao što je mleko ili sočivo. Tako ste uvek na dobitku, čak i ako vaga ne pokazuje vašu idealnu težinu.

lepaisrecna
foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar