19°C

Beograd

NIKAD LAKŠE: Zabavom i smehom do savršenih trbušnjaka!

Bićete iznenađeni koliko male promene u svakodnevnim navikama mogu uticati na oblikovanje mišića stomaka. Evo 8 saveta koje vam neće biti teško da usvojite kako biste imali savršene trbušnjake:

1. Dobar položaj tela
Pokušajte da sedite ili stojite uspravno u svakom mogućem trenutku dana. Držanjem svog tela u uspravnom položaju aktivirate više mišića u telu, koje mogu pomoći u oblikovanju mišića stomaka. Ako vaš posao zahteva da sedite za stolom sve vreme, samo napišite poruku na nalepnici koja će vas podsetiti da sedite uspravno.

2. Otopite masti sa stomaka osmehom
Zategnite stomak velikim osmehom. Smeh je najlakši i najzabavniji način da oblikujete mišiće stomaka. Znamo da zvuči ludo, ali ovo je veoma efikasan način da zategnete mišiće.

3. Jedite voće i povrće sa korom
Vlakna su vaši najbolji saveznici u smanjenju masti. Samo jedite svoje omiljeno voće ili povrće sa korom, jer je to veliki izvor vlakana.

4. Zaboravite žvakaće gume
Ako je vaš stomak naduven, kriva je žvaka. Žvaka izaziva da progutate višak vazduha, koji može da doprinesu bolu u trbuhu i nadutost.

5. Žvaćite hranu temeljno
Veoma je važno da žvaćete hranu u ustima duže, inače može doći do problema sa varenjem. Jedite polako. Tako ćete kontrolisati apetit. Žvaćite svaki zalogaj najmanje 10-15 puta i uživajte u ukusu.

6. Nemojte jesti stojeći
Nemojte da jedete stojeći. To može dovesti do prejedanja, jer tako ne obraćate pažnju na to šta i koliko jedete. Uvek jedite u sedećem položaju da imaju bolju probavu i ravniji stomak.

7. Hulahop
Uključite ovu zabavnu dečju igru u svoje svakodnevno vežbanje. Hulahop vam može pomoći da zategnite trbušne mišiće. Sa ovim kružnim pokretima ćete moći da oblikujete kukove i smanjite obim struka.

8. Uklonite stres kroz boks
Sa boksom dobijate 2 u 1. Boksom aktivirate mišiće u srednjem delu tela, a sa druge strane, smanjujete stres koji je dobro poznat uzrok masnoće. Samo uključite boks u vaše svakodnevne kardio aktivnosti.

Lepota i zdravlje
Foto: Twitter/liveitlocal1

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar