6°C

Beograd

VEŽBANJE U TRUDNOĆI JE MOGUĆE: Budite u FORMI svih devet meseci!

Trudnice koje vežbaju, definitivno imaju više energije, ali i trpe manji bol u leđima, i što je vrlo bitno, nakon porođaja se brzo vraćaju na prethodnu kilažu.

Fizička aktivnost je neophodna za svakog čoveka, a u ovom slučaju pomaže trudnicama da lakše podnose drugo stanje. Više kretanja, šetnje i laganih vežbi pozitivno će uticati na raspoloženje ali i celokupno psihičko i fizičko stanje jedne trudnice.

Da biste i u drugom stanju ostali fit, nije neophodno da ulažete veliki napor. Vežbe možete raditi u svom domu, tokom svih devet meseci, ali je važno da se pre toga posavetujete sa lekarom i da vežbe ne budu prejakog intenziteta. Ono što je isto tako važno, a tiče se vežbanja, jeste kontinuitet. Da biste postigli najbolje rezultate, preporučuje se da vežbe radite svakog drugog dana.

Održite u formi zadnji deo, leđa, ramena i bicepse, butine i ruke, laganim vežbama koje će biti jednako efektne. Sporiji čučnjevi za zatezanje zadnjeg tela, podizanje manjih tegova za ramena i bicepse i laganije vežbe za noge učiniće dosta za vas. Međutim, nemojte preterivati sa opterećenjem, radite vežbe onoliko koliko vam prija i telo će vam svakako biti zahvalno.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar