13°C

Beograd

POSPANI, MALAKSALI I BEZ ENERGIJE: Ovaj NAPITAK će vam POMOĆI

Smanjeni unos vitamina i slaba telesna aktivnost tokom zimskih dana samo su neki od uzroka prolećnog umora koji sa sobom često donosi pospanost, malaksalost i nedostatak energije.

Ako ste i vi njegove žrtve, sok od narandže i lanenog ulja pomoći će vam da brzo vratite energiju. Jednostavni šećeri koje naglo unosimo u organizam konzumacijom slatkiša brzinsko su rešenje za podizanje energije koje traje između 15 i 40 minuta.

Dugotrajniji učinak pruži će vam upravo narandža u kombinaciji sa lanenim uljem. Ona je bogata vitaminom C, kalcijumom i folnom kiselinom, a ulje je tu da uspori uzlazak voćnih šećera iz narandže u krvotok i tako osigurava ravnomerno stvaranje energije u trajanju od nekoliko sati.

To nije jedina prednost korišćenja ove zdrave namirnice. Takođe će vam pomoći u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća, a nedavna medicinska istraživanja prokazala su da redovno korišćenje lanenog ulja smanjuje povišeni krvni pritisak.

Nutricionisti preporučuju da se koristi kao dodatak prehrani, ali bez termičke obrade jer bi kuvanje na visokoj temperaturi uništilo zdrave masnoće u ulju. Stoga ga dodajte u gotova jela, umake, salate i supe.

Sok od narandže i lanenog ulja možete konzumirati svakodnevno, a njegova priprema je brza i jednostavna.

Sastojci: 3 oljušćene narandže, kašika lanenog ulja i 1 dcl hladne vode

Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte. Ako nemate blender, ručno iscedite sok od narandže, u njega dodajte ulje i vodu pa dobro promešajte.

Happytv.rs
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar